2.2.2015

Viestit

Toimininin viestitoiminto on kätevä satunnaiseen ajatusten vaihtoon tai tiedon jakamiseen.


Toiminissa viestit tallentuvat suoraan oikeaan paikkaan, koska ne luodaan siellä, minne ne kuuluvat. Omalla sivullasi näkyvät kuitenkin kaikki saamasi ja lähettämäsi viesti.

Viestin luominen


Voit lähettää viestejä omalta sivultasi tai ryhmien sivulta. Aloita viestin luominen Luo viesti -tekstistä. Se sijaitsee Viestit-kentän yläreunassa. Linkki avaa muistakin toiminnoista tutun editori-ikkunan. Ikkunassa valitset vastaanottajat ja luot viestiketjun ensimmäisen tekstin.

Omalla sivullasi viesti lähetetään ystävälistalla oleville.  Voit valita myös vain itsesi.

Ryhmän sivulla oletus on, että koko ryhmä saa viestin. Jos haluat rajata vastaanottajat, kirjoita haluamasi nimet yksi kerrallaan vastaanottajakenttään ja valitse vastaanottaja kentän alapuolelle ilmestyvästä valikosta. Koko nimeä ei tarvitse kirjoittaa. Esimerkiksi K tuo esiin kaikki nimet, joissa kirjain esiintyy.

Lähetä-painike lähettää viestin, Peruuta-painikkeella muutat mieltäsi.


Kaikki viestit -näkymä


Etusivujen viestilistaan mahtuu viisi tuoreinta tai tärkeää viestiä. Loput kertyvät Viestiarkisto -näkymään. Keltainen palkki viestilistan alapuolella näyttää, onko arkistossa viestejä, joita et ole vielä nähnyt.

Viestiarkistoon viestit on jaoteltu kolmeen ryhmään.

  • Lukemattomia viestejä et ole vielä avannut.
  • Tärkeät viestit olet merkannut tärkeiksi klikkaamalla viestissä olevaa nastaa.
  • Luetut ja lähetetyt viestit ovat viestejä, jotka olet lähettänyt tai jotka olet avannut.

Viestilistassa näytetään viestistä lyhyt nosto, viestin lähettäjä, ryhmä, johon se kuuluu sekä lähetysaika. Mukana on myös pieni ryhmä-kuvake. Kun viet hiiren sen päälle, näet vastaanottajat.

Viestistä tulee myös ilmoitus. Voit avata viestin ja vastata siihen ilmoituksesta. Avattu viesti siirtyy viestiarkiston luettuihin viesteihin, ellet merkkaa sitä tärkeäksi.

Viestien etsiminen Viestiarkistosta


Jos etsit jotain tiettyä viestiä, paina alas ctrl-painike, pidä se alhaalla ja paina f. Selaimesta riippuen ikkunan ala- tai yläreunaan ilmestyy hakukenttä, johon voit kirjoittaa haluamasi hakusanan.

Haetut sanat aktivoituvat ja voit selata esiin etsimäsi.

Viestien lukeminen, niihin vastaaminen ja merkitseminen tärkeäksi


Koko viestiketju kertyy yhteen viestiin, joten vastausketjun selaaminen on helppoa.

Jos haluat pitää jonkin viestin esillä, merkkaa se tärkeäksi viestissä olevaa nastaa klikkaamalla. Tärkeäksi merkattu viesti pysyy etusivulla, jos siellä on tilaa. Kaikki viestit -näkymässä se listataan tärkeisiin viesteihin. Klikkaa uudelleen nastaa, kun viesti ei enää ole tärkeä.

Vastaus näkyy viestiketjussa mukana oleville. Yksittäiselle henkilölle voit kuitenkin lähettää viestin käyntikortista, joka avautuu kun klikkaat hänen nimeään.  Alkuperäinen viestiketju ei kuitenkaan seuraa mukana.

Viesteihin saat myös käyntikorttipyynnöt, kutsut ryhmiin sekä tiedon siitä, onko sinut liitetty avoimiin ryhmiin, joihin olet tarjoutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti