2.2.2015

Viestit

Toimininin viestitoiminto on kätevä satunnaiseen ajatusten vaihtoon tai tiedon jakamiseen.


Toiminissa viestit tallentuvat suoraan oikeaan paikkaan, koska ne luodaan siellä, minne ne kuuluvat. Omalla sivullasi näkyvät kuitenkin kaikki saamasi ja lähettämäsi viesti.

Viestin luominen


Voit lähettää viestejä omalta sivultasi tai ryhmien sivulta. Aloita viestin luominen Luo viesti -tekstistä. Se sijaitsee Viestit-kentän yläreunassa. Linkki avaa muistakin toiminnoista tutun editori-ikkunan. Ikkunassa valitset vastaanottajat ja luot viestiketjun ensimmäisen tekstin.

Omalla sivullasi viesti lähetetään ystävälistalla oleville.  Voit valita myös vain itsesi.

Ryhmän sivulla oletus on, että koko ryhmä saa viestin. Jos haluat rajata vastaanottajat, kirjoita haluamasi nimet yksi kerrallaan vastaanottajakenttään ja valitse vastaanottaja kentän alapuolelle ilmestyvästä valikosta. Koko nimeä ei tarvitse kirjoittaa. Esimerkiksi K tuo esiin kaikki nimet, joissa kirjain esiintyy.

Lähetä-painike lähettää viestin, Peruuta-painikkeella muutat mieltäsi.

Aineistot

Toiminin kautta jaat aineistot ryhmissä tai tallennat niitä itsellesi, jotta pääset niihin käsiksi miltä tahansa laitteelta, jossa on internetyhteys.


 Sähköposti ei ole kaikkein kätevin tapa jakaa aineistoja, joihin kaivataan kommentteja tai jotka pitäisi löytää helposti myöhemmin. Toiminissa aineistot löytyvät vaivatta siitä ryhmästä, johon ne kuuluvat ja niitä voi kommentoida.