4.2.2015

Ryhmän perustaminen ja muokkaaminen

Toiminiin voit perustaa niin monta ryhmää kuin haluat. Perheelle on kätevää olla oma ryhmäsivu samoin kuin eri harrastuksillesi ja muille ryhmille, joiden kanssa teette yhdessä muutakin kuin vaihdatte satunnaisia kuulumisia.


Ryhmän perustaminen on yksinkertaista.

Klikkaa Lisää ryhmä -linkkiä oman sivusi vasemman palstan yläreunassa ja täytä esiin tuleva lomake. Kaikki ryhmäsi listautuvat tähän vasempaan palstaan aakkosjärjestyksessä. Voit piilottaa ryhmät, joiden et halua olevan listassa näkyvillä koko ajan.

Anna ryhmälle haluamasi nimi. Nimen ei tarvitse olla ainutlaatuinen, koska jokaisella ryhmällä on oma osoite. 

Ryhmän tiedoissa pakollisia kenttiä ovat nimi ja kuvaus. Voit muokata ryhmän tietoja myöhemmin.


Ryhmän kuva


Ei hätää, jos sinulla ei ole kuvaa. Järjestelmä generoi ryhmälle kuvan. Ne ovat itse asiassa aika hauskoja.

Voit tietysti käyttää myös itse valitsemaasi kuvaa. Suositeltu koko on 200 x 200 pixeliä, eli neliö. Kuvan koolla ei ole merkitystä, mutta suorakaiteen muotoinen kuva näytetään listoissa neliönä, jolloin pitkät kuvat vääristyvät leveyssuunnassa ja leveät korkeussunnassa.

Ryhmän kuvaus


Ryhmän kuvauksessa kerrot lyhyesti, mistä ryhmässä on kysymys. Se kertoo ryhmän jäsenille, mihin ryhmää on tarkoitus käyttää.

Kuvaukseen voit lisätä tarvittaessa myös ryhmän toimipaikan osoitteen, puhelinnumeron yms. tietoa.

Avoin ryhmä – suljettu ryhmä


Jos haluat ryhmäsi näkyvän ryhmähaussa (Etsi ryhmiä nimellä) ja jäseniä hakevien ryhmien listalla (Listaa ryhmät), laita ruksi ”Onko ryhmä avoin kaikille?” ruutuun.

Jos ryhmän jäseneksi pääsee vain kutsusta, jätä ruutu tyhjäksi.

Ryhmän toiminta-alue


Ryhmällä on yleensä myös jokin tietty toiminta-alue. Tämä ei ole pakollinen tieto, mutta varsinkin avoimille ryhmille tieto voi olla tärkeä.

Toistaiseksi Toiminin toiminta-aluevalikko kattaa vain Suomen. Kirjoita toiminta-alue-kenttään joko maakunta, paikkakunta tai postinumero ja valitse alasvetovalikosta haluamasi vaihtoehto. Suurin alue on Suomi ja pienin postinumeroalue.

Voit valita useita paikkakuntia, mutta valinnat on tehtävä yksi kerrallaan. Perut valinnan klikkaammalla x-merkkiä paikkakunnan nimen edessä.

Ryhmän aihealue


Aihe-alue kertoo ryhmän etsijälle, minkä aiheen piirissä ryhmä toimii.
”Luo ryhmä” painike luo ryhmän. ”Sulje” painikkeella muutat mielesi.

Ryhmän ylläpitäjä


Ryhmän perustajana olet ryhmän ylläpitäjä, joka kutsuu ryhmään jäsenet ja halutessaan poistaa heidät ryhmästä. Ylläpitäjällä on myös oikeus muokata toisten tekemiä uutisia sekä poistaa niitä ja muiden ryhmään tuomia aineistoja.


Voit luovuttaa ylläpitäjän oikeudet yhdelle tai useammalle ryhmän jäsenelle. Itseltäsi et voi ottaa ylläpitäjän roolia pois, vaan toisen ylläpitäjän pitää tehdä se.

Ryhmän muokkaaminen


Ylläpitäjät voivat muokata ryhmän tietoja myöhemmin. Muokkaustilaan pääsee ryhmän kuvan alla olevasta muokkaa-linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti